text

Beige

Met Sheralynn Adriaansz

Beige


Sheralynn Adriaansz presenteerde in 2019 een vooronderzoek van BEIGE op Over het IJ festival. Nu staat zij met de volledige versie in verschillende Nederlandse theaters waaronder bij ons.

Over de voorstelling

In BEIGE volg je de zoektocht van een jonge vrouw naar haar roots. De drijfveer van die zoektocht is de zwangerschap van het personage, waarbij zij meteen bepaalde zorgen heeft. Het personage is zwart, haar vriend is wit. Het personage is daardoor automatisch verantwoordelijk voor het zwarte deel van die baby. Voor de zwarte kennis, de geschiedenis, haar voorouders. En dan komt ze erachter dat ze eigenlijk niet genoeg weet en begint ze een zoektocht naar haar identiteit. Een race tegen de klok, want terwijl haar zwangerschap vordert, tikt de tijd weg.

Beige - Bijlmer Parktheater

Over Sheralynn Adriaansz

Sheralynn Adriaansz (1990) volgde vooropleidingen bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde Sheralynn zich verder als maker en maakte de voorstellingen Black Privilege voor Amsterdam Fringe, en Naar Kisondela en We dachten aan jou in het Zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival.

In 2019 maakte Sheralynn Adriaansz een voorstudie van BEIGE die op Over het IJ Festival te zien was. In het najaar van 2020 zal de uiteindelijke voorstelling – waarin Sheralynn nog dieper in de thema’s duikt en visuele verbeelding een grote rol zal spelen – in première gaan in Amsterdam. Daarna is de voorstelling in verschillende theaters door Nederland te zien.

Credits

Concept, tekst, spel Sheralynn Adriaansz
Eindregie Samora Bergtop
Kostuum en decor Carmen Schabracq
Muziek en geluid Lovesupreme
Beweging Mohamed Yusuf Boss
Lichtontwerp Julia Clarke
Techniek Jez Cox, Jim Borra, Julia Clarke
Dramaturgie Liet Lenshoek/Likeminds
Tekstbegeleiding Rik van den Bos
Productie Leonie Baars
Co-productie Likeminds en Well Made
Foto Casper Koster
Scènefotografie Jean van Lingen

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 5 feb 2022 20:00

  • Beige

    Co-productie Likeminds en Well Made

zo 6 feb 2022 15:00

  • Beige

    Co-productie Likeminds en Well Made

Dit vind je misschien ook interessant