text

B-Boy

Maas theater en dans

B-Boy


We krijgen een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten.

Confrontatie met zichzelf

Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken zij de confrontatie met zichzelf en met elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars skills and fails.

Explosieve wereld van de breakdance battles

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens niet alleen een breakdancefeestje maar ook een eerlijke voorstelling (90% waar) van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. Een voorstelling waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

Lucinda Wessels

Guest appearance: Lucinda Wessels

“Vrouw zijn in een stijl die uit veel power-moves bestaat, vraagt een ander soort creativiteit wanneer je het wilt winnen van kracht. B-girls representeren een minderheid in de breakdancewereld, wat intimiderend of juist motiverend kan zijn. Maar uiteindelijk gaat het om de kunst van breakdance en ik heb het vertrouwen om te zeggen dat geslacht niet uitmaakt en dat de weg vrij is voor elke vrouw om de overwinning te behalen.”

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant