text

Als je weet waarom een vis praat

Perforator & Nederlands Jeugd Stijkorkest

Als je weet waarom een vis praat


Het excentrieke duo Perforator brengt samen met de zesentwintig jongeren van het Nederlands Jeugd Strijkorkest een ode aan dieren met een lager knuffelgehalte. Ecosystemen storten in en miljoenen dier- en plantensoorten sterven uit, in de voorstelling worden dieren geëerd die onmisbaar zijn in ons ecosysteem. De eigenaardige wezens komen terug in zelfgebouwde instrumenten, gedichten van Joost Oomen en de klanken van het jeugdorkest. Je ziet en hoort een elektronisch bewerkt spinnenweb dat bespeeld wordt met strijkstokken, lichtgevende kwallen, een muziekmakende worm en een addertandvis gemaakt van een gigantische afvalprikker. 

Als je weet waarom een vis praat is een innovatieve familievoorstelling die klassieke instrumenten laat swingen en poëzie maakt van technologie. Perforator - een duo bestaande uit uitvinder Akim Moiseenkov en experimenteel hoboïst Marlies van Gangelen - ontwikkelde speciaal voor deze voorstelling nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Voor deze creatie slaat Perforator de handen ineen met componist Tijn Wybenga (Rogier van Otterloo Award 2018). Zing mee met de ringworm en ontdek waarom je beter twee keer nadenkt voordat je een mug doodmept.

Als je weet waarom een vis praat' wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1999, Fonds Podiumkunsten, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting SEC, het Norma Fonds, VSB Fonds, Stichting SEC, AFK, Stichting NUT, Stichting Herason, van Berch Heemstede Stichging en Fundatie Sobbe Santheuvel.

blub
perforator

Credits
componisten, artistiek leiders Perforator, Tijn Wybenga
Tekst Joost Oomen
uitvoerders Nederlands Jeugd Strijkorkest, Perforator
regie Marijn van der Jagt
scenografie Catharina Scholten
creative technologist software Fedde ten Berge
sound design Ruben Kieftenbelt
lichtontwerp Misha Pipercic

Credits bijlagen 
Tekening: Charlie Bo Meijering
Fotograaf (Perforator Foto): Wout Nooitgedagt
Fotograaf voorstellingsfoto’s: Ger Wijtsma
Trailer & Foto’s: Mink Pinster
 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant