Als de haan tanden krijgt

De Nazaten

Als de haan tanden krijgt


Dit negenkoppige Surinaams/Nederlandse blaas- en percussie-ensemble bestaat al meer dan 20 jaar. Hun muziek verrast volgens de Volkskrant door de “krankzinnige mix van stijlen”, de warme klank van de Surinaamse kopru tu en de opzwepende ritmesectie. Het is muziek uit alle windstreken met zowel traditionals als eigen composities. Een unieke Nederlandse stamppot vermengd met Surinaamse moksi meti. Streetwise “bastaardmuziek” (muziek die is voortgekomen uit het vreemdgaan van onze voorouders). Swingend, maar ook aangrijpend. Werelds, jazzy en danceable.

Na twee tours en CD’s met saxofoongigant James Carter komen De Nazaten in 2018 met hun nieuwe project ‘Als de haan tanden krijgt’. Voor dit project heeft bandlid en componist Robby Alberga carte blanche gekregen om een geheel nieuw en swingend repertoire te schrijven voor De Nazaten. Zijn muziek is telkens weer een schitterende mix van Surinaamse roots, jazz, pop, funk, Braziliaanse frevo en velen andere stijlen. Je zult gegarandeerd moeite hebben om stil te blijven zitten.

(Foto: Paula Rennings)

 

Line up:
Robby Alberga: gitaar
Setish Bindraban: trompet
Jermaine Forster: drums
Klaas Hekman: piccolo, sopraan-, bassaxofoon
Carlo Ulrichi Hoop: conga's, Surinaamse percussie
Keimpe de Jong: sopraan-, tenorsaxofoon
Chris Semmoh: skratyi, Surinaamse percussie
Patrick Votrian: trombone, sousafoon
Sharief Wagid Hosain: altsaxofoon

Volg De Nazaten op facebook als u op de hoogte wilt blijven van dit mooie nieuwe project: http://www.facebook.com/DeNazatenMusic

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.