text

Afrovibes Double Bill: Sentido Unico en Moving Beyond

Idio Chichava

Afrovibes Double Bill: Sentido Unico en Moving Beyond


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Op 6, 9 en 10 oktober is de 18e editie van het Afrovibes Festival in Bijlmer Parktheater. Dit jaar in Bijlmer Parktheater met dans, theater, spoken word en muziek van actuele makers en kunstenaars uit Tanzania, Mozambique en Oeganda en Nederland. Host van het programma is Quinsy Gario. En natuurlijk iedere avond muziek met DJ’s Faizal Ddamba (Oeganda) en DJ’s Chocolate Swirl. Op 10 oktober live muziek, alles onverminderd in het teken van radicaliteit, spannend werk en experiment uit actueel Afrika.

Sentido Unico

Mozambique, 2018
Lengte: 30 minuten

In drie choreografieën maakt de Mozambikaanse choreograaf Idio Chichava zichtbaar en tastbaar wat leven in de marge kan betekenen. Het kan leiden tot intimidatie, verraad, onderwerping en geweld. In Sentido Unico komen bewegingen van de dansers en fotografische projecties samen. De video projecties laten de evolutie van twee lichamen zien, hun geschiedenis en verleden en hun actuele vragen. De lichamen van de dansers vertellen hun verhaal in een doorlopende dans, zoals de golvende, oneindige bewegingen van het universum, uitgevoerd in sensuele lichaamstaal. Sentido Unico gaat over het heftige leven in de marge van de samenleving maar zit ook vol humor en ironie, poëzie en sensualiteit.

Sentido Unico

 

Credits

concept en choreografie: Idio Chichava
dans: Mai- Júli Machado Nhapulo, Vasco Antônio Sitoe
licht: Caldino
productie: Oficina da Dança
coproductie: Converge +, Kinani en Yodine


Moving Beyond (Artists in Recidency)

Nederland, Senegal
30 min (Zo 10 oktober, Bijlmer Parktheater, 15:00 (deze voorstelling volgt op Sentido Unico

Een artistieke uitwisseling tussen Nederlandse en makers uit het Afrikaans Continent. Zij werken vanuit verschillende disciplines en culturele achtergronden. Steeds vaker trekken makers zich niets aan van scheidslijnen tussen verschillende kunstdisciplines en houden zich in cross-over vormen bezig met meer dan één kunstvorm tegelijk, waar- door er een nieuw inclusief idioom ontstaat. Voor de makers die wij samenbrengen is dit een vanzelfsprekendheid. Deze internationale uitwisseling krijgt de vorm van een Artists in Residency, genaamd ‘Moving Beyond’.
 

Na afloop Q&A met Babacar Cissé (Senegal), Sherise Strang (Nederland), Idio Chichava (Mozambique). Muziek met Chocolate Swirl 
 

Credits

concept en performance: Linar Ogenia, 
choreografie en performance Niki van Callandt
dans: Sherise Strang  
eindregie: Babacar Cissé 
 


Thema van Afrovibes in 2021 - SHIFTING SPACES | TILTING TIMES

Klimaat, grenzen, migratie, Black Lives Matter, democratie, alles lijkt te schuiven en te kantelen. Wat we vandaag doen, zal onze toekomst beïnvloeden. Wie neemt ruimte in, wie maakt plaats? Actuele Afrikaanse kunstenaars werken op het breukvlak van deze grote veranderingen. Voor hen zijn de grote verschuivingen in onze wereld en kantelingen in ons denken ook een afrekening met het verleden om onze manier van denken en onze houding in het heden te kunnen veranderen. Over wie we zijn, denken te zijn en misschien zouden willen zijn. Het is de kracht van verandering die Afrovibes dit jaar op de voorgrond plaatst met dans, theater, spoken word, muziek, mode, videowerk en kunst.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant