text

Afrovibes Double Bill: A Moment - Wakati en In Between Time

Tadhi Alawi & Samwel Japhet i.s.m. Codarts & AHK

Afrovibes Double Bill: A Moment - Wakati en In Between Time


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Op 6, 9 en 10 oktober is de 18e editie van het Afrovibes Festival in Bijlmer Parktheater. Dit jaar in Bijlmer Parktheater met dans, theater, spoken word en muziek van actuele makers en kunstenaars uit Tanzania, Mozambique en Oeganda en Nederland. Host van het programma is Quinsy Gario. En natuurlijk iedere avond muziek met DJ’s Faizal Ddamba (Oeganda) en DJ’s Chocolate Swirl. Op 10 oktober live muziek, alles onverminderd in het teken van radicaliteit, spannend werk en experiment uit actueel Afrika.

A Moment - Wakati

De moed om met het moment te leven

Tanzania 2021
Lengte: 40 minuten

Het moment en de moed om met het moment te leven. In dit dansduet laat choreograaf Samwel Japhet zien hoe één enkel moment iemands houding kan veranderen tegenover zijn ervaringen, omgeving en zijn medemensen. Hoe bepalend zijn momenten in ons leven? Krijgen we er geduld, begrip en aandacht door om nieuwe uitdagingen aan te gaan? Welke kracht ontlenen we aan de momenten die zich in ons leven voordoen. De dansvoorstelling bevat een filmprojectie over de momenten die een leven van een mens kunnen veranderen: de ontwikkeling van kind tot volwassene en die van de wereld om ons heen. 'A moment' laat zien in beeld, dans en muziek hoe we steun, zorgzaamheid en troost kunnen vinden in onze gezamenlijke ervaringen, in de momenten die we delen  met anderen.

Na afloop Q&A met Tadhi Alawi & Samwel Japhet (Oeganda) en dansers Codarts en AHK. 

A moment - wakiti

 

Credits

concept en choreografie: Tadhi Alawi & Samwel Japhet
dans & performance: Tadhi Alawi & Samwel Japhet
muziek: Shabani Mugad
filmprojectie: Jimmy Mathias
productie: Nantea Dance Company

 

In Between Time

Tanzania  2021
Lengte: 25 minuten

Drie jonge dansers van Codarts in Rotterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verkennen met de Tanzaniaanse choreograaf Samwel Japhet hoe onze relaties met onze vrienden en familie en onze relatie met de tijd ons leven kunnen bepalen. Hoe beïnvloeden deze relaties de manier waarop we de wereld ervaren. Deze dansvoorstelling is deel van het Artist in Residency programma waarvan de resultaten worden gepresenteerd tijdens het festival.

Credits

choreografie: Samwel Japhet
dansers: Codarts Rotterdam en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

 

 

Thema van Afrovibes in 2021 - SHIFTING SPACES | TILTING TIMES

Klimaat, grenzen, migratie, Black Lives Matter, democratie, alles lijkt te schuiven en te kantelen. Wat we vandaag doen, zal onze toekomst beïnvloeden. Wie neemt ruimte in, wie maakt plaats? Actuele Afrikaanse kunstenaars werken op het breukvlak van deze grote veranderingen. Voor hen zijn de grote verschuivingen in onze wereld en kantelingen in ons denken ook een afrekening met het verleden om onze manier van denken en onze houding in het heden te kunnen veranderen. Over wie we zijn, denken te zijn en misschien zouden willen zijn. Het is de kracht van verandering die Afrovibes dit jaar op de voorgrond plaatst met dans, theater, spoken word, muziek, mode, videowerk en kunst.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant