text

Afro_Vibes

Together | Butaka

Afro_Vibes


Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Op 10 oktober strijkt het Afro_Vibes festival neer in het Bijlmer Parktheater met een speciaal programma.

Thema van het festival is Entanglements / Onlosmakelijk Verbonden. "Er is een niet te stoppen verbondenheid die ons allemaal omarmt en waar we allemaal deel van uitmaken", zegt artistiek leider Jay Pather in Zuid-Afrika. "Ook op momenten van fysieke isolatie voor onze veiligheid is er een gevoel van gemeenschap’. Hoewel er grote verschillen zijn in taal, cultuur, onze manieren van leven en communiceren tussen de culturen in onze wereld, is er een onstuitbare verbondenheid die ons allemaal omvat en waar we allemaal deel van uitmaken. Ook in de momenten van fysiek isolement voor onze veiligheid is er een gevoel van gemeenschap. Omdat we weten dat een individuele handeling van een van ons honderden anderen kan raken. We ondergaan dit allemaal samen en we kunnen het alleen samen oplossen. Het is deze verbondenheid en onze behoefte aan intimiteit die Afro_Vibes dit jaar op de voorgrond plaatst." Jay Pather, artistiek leider Afro_Vibes

Het programma

21:00 uur     Together – dansvoorstelling van Donna Chittick
21:50 uur     Butaka – korte film van Dorothee Munyaneza
22:15 uur     Einde programma

Together – choreografie Donna Chittick

In Together van choreografe Donna Chittick zien we vier danseressen die het alledaagse leven van een vrouw laten zien en de levenskeuzes die op haar pad komen. Hoe verwerk je belangrijke levensgebeurtenissen? Wie beïnvloeden je op je levenspad? Welke rol speelt je leefomgeving? Voor Together duikt Donna dieper in de beweegredenen van mensen en vertelt ze een verhaal dat de dagelijkse werkelijkheid van mensen raakt. De meesten zullen Donna Chittick kennen van hiphop dansgezelschap BackBone. In dit gezelschap is Donna al jaren een belangrijke kerndanser. Zij ontwikkelde haar danstaal bij Solid Ground Movement. Daarnaast heeft ze bij Hiphopcentrum Solid Ground Movement en bij productiehuis Korzo ervaring opgedaan als maker.
Choreografie: Donna Chittick
Dansers: Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur, Chandra Mahler

Together

Fotograaf: Annelies Verhelst

Butaka (15 min)  - korte film van Dorothée Munyaneza (Rwanda-UK)  

In deze film duikt Dotothee Munyaneza in het verlangen naar een thuis en de pijn die dat soms met zich meebrengt, de preoccupatie met muziek uit haar moederland en het creëren van kunst in armoede. Om ons dichter bij een begrip van onszelf te brengen. Begrijpen we onszelf?

Passe-partouts

Met een Passe-Partout ben je voordeliger uit! Voor slechts €24,50 bezoek je álle voorstellingen: Numerologie – dansvoorstelling van Henry O’Tawiah, (another) township manisfesto  –  korte film van nora chipaumire, Talkshow met Henry O’Tawiah, Donna Chittick, Marian Duff en moderator Dionne Verwey, Together – dansvoorstelling van Donna Chittick en Butaka – korte film van Dorothee Munyaneza. Koop je ticket hier.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant