text

Afro_Vibes

Numerologie | (another) township manifesto

Afro_Vibes


Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Op 10 oktober strijkt het Afro_Vibes festival neer in het Bijlmer parktheater met een speciaal programma.

Thema van het festival is Entanglements / Onlosmakelijk Verbonden. ‘Er is een niet te stoppen verbondenheid die ons allemaal omarmt en waar we allemaal deel van uitmaken’, zegt artistiek leider Jay Pather in Zuid-Afrika. ‘Ook op momenten van fysieke isolatie voor onze veiligheid is er een gevoel van gemeenschap’. Hoewel er grote verschillen zijn in taal, cultuur, onze manieren van leven en communiceren tussen de culturen in onze wereld, is er een onstuitbare verbondenheid die ons allemaal omvat en waar we allemaal deel van uitmaken. Ook in de momenten van fysiek isolement voor onze veiligheid is er een gevoel van gemeenschap. Omdat we weten dat een individuele handeling van een van ons honderden anderen kan raken. We ondergaan dit allemaal samen en we kunnen het alleen samen oplossen. Het is deze verbondenheid en onze behoefte aan intimiteit die Afro_Vibes dit jaar op de voorgrond plaatst. Jay Pather, artistiek leider Afro_Vibes.

Het programma

19:00 uur     Numerologie – dansvoorstelling van Henry O’Tawiah
19:30 uur     (another) township manisfesto  –  korte film van nora chipaumire

Numerologie – choreografie Henry O’Tawiah

De Nederlands/Ghanese choreograaf Henry O’Tawiah maakt in zijn hiphop theater-dansvoorstelling Numerologie een persoonlijke reis op zoek naar z’n roots en de vragen die daarbij opduiken. Zijn reis komt vanuit zijn geloof dat we niet toevallig op een bepaalde dag en een bepaalde plek zijn geboren en een specifieke naam krijgen. Henry gebruikt bijvoorbeeld zijn naam, geboortedatum, plaats waar hij is geboren als vertrekpunt voor zijn reis. Zo is Henry's volledige naam Henry Kwasi (geboren op zondag) Opoku (West-Afrikaanse achternaam die verwijst naar royalty's), Tawiah (eerstgeborene na een tweeling). Met Numerologie wil Henry een beeld te krijgen van betekenissen in z'n leven. Met al deze info maakt hij een solo dansvoorstelling voor de talentvolle nieuwe generatie bboy Lee-Lou Demierre.  ‘Er zit veel informatie over je identiteit in je geboortedatum en je geboortenaam die jouw levenscycli bepalen, zoals je talenten, je kansen, valkuilen, beproevingen en je ware innerlijk’.


Choreografie: Henry O’Tawiah
Danser: Solist Lee-Lou Demierre
Stijlen: hiphop-theater, bboying, experimental)

Numerologie

(another) township manifesto (2020) -  korte film van nora chipaumire

De film is door nora chipaumire speciaal gemaakt voor het wereldwijde digitale platform als een reactie op onze huidige wereld. Een wereld waarin zwarte artiesten innovatieve manieren vinden om zich te blijven richten op de politiek van Zwarte lichamen en contact blijven maken met hun publiek.
multi-animated manual | score for digital platforms during this and future pandemics township – proximity, density, sonic clashes, apocalypse now, no poverty of ideas here – to whom do artists belong? family, community, galleries, political parties, festivals? who owns the AFTERLIVES of artistic production?  
concept | script | regie  – nora chipaumire
productie | animatie – Buntu Tyali
extra performers – Elvis Sibeko, Monishia

nora chipaumire is een internationaal gevierde choreograaf en performer uit Zimbabwe. In haar werk daagt ze stereotypen van Afrika uit, van het zwarte lichaam, kunst en esthetiek uit en tegelijk omarmt ze die. nora chipaumire woont in New York.

Township Manifesto

Foto: Robisco

Passe-partouts

Met een Passe-Partout ben je voordeliger uit! Voor slechts €24,50 bezoek je álle voorstellingen: Numerologie – dansvoorstelling van Henry O’Tawiah, (another) township manisfesto  –  korte film van nora chipaumire, Talkshow met Henry O’Tawiah, Donna Chittick, Marian Duff en moderator Dionne Verwey, Together – dansvoorstelling van Donna Chittick en Butaka – korte film van Dorothee Munyaneza. Koop je ticket hier.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant