Afrodance showcase

African Diaspora Performing Arts festival

Afrodance showcase


Untold organiseert op 22, 23 en 24 november 2018 het African Diaspora Performing Arts festival in het Bijlmer Parktheater. Het interdisciplinaire festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. Hierbij zijn internationale uitwisselingsprogramma’s op dit festival een belangrijk en vast onderdeel van het aanbod van Untold. Het festival vindt jaarlijks plaats in het Bijlmer Parktheater.

Het opzetten en uitvoeren van het African Diaspora Performance Arts Festival is uniek in Amsterdam. Het festival kenmerkt zich door de verbinding die wordt gelegd tussen verschillende West-Afrikaanse en Caribische landen. Daarbij worden nieuwe stijlen zoals afro-dans naar voren gebracht. Naast dat traditionele kunstvormen van het continent een podium krijgen, wordt ook aandacht geschonken aan de verbinding met hedendaagse kunstvormen. Dit maakt het festival vernieuwend, vooruitstrevend en uniek. Untold realiseert hiermee een interdisciplinair festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. De realisering van dit jaarlijkse podium in de vorm van een festival is een versterking van het huidige aanbod van Untold.

In de Afrodance Showcase ligt de nadruk op de evolutie van de populaire dansvorm Afrodance met deelnemende groepen uit Londen en Paramaribo. Ook lokale groepen uit Amsterdam presenteren hun act. De Ambassadeurs van deze avond zijn de topchoreograaf Serge Koffi en Precious Alvares. Serge Koffi is een van de vaste choreografen van Untold en zal ook zijn eigen productie presenteren die exclusief te bewonderen zijn tijdens de Afrodance Showcase.  

Organisatie

Untold is een culturele organisatie gericht op tieners, jongeren en jongvolwassenen die bezig willen zijn met kunst en cultuur, waarbij vooral West-Afrikaanse en Afro-Caribische dans- en muziekstijlen centraal staan. Untold staat bekend om haar multidisciplinaire theater- en dansproducties en de wijze waarop de doelgroep wordt begeleid en gecoacht in hun artistieke ontwikkeling.

Untold heeft een unieke concept als het gaat om het bevorderen van talentontwikkeling en cultuurparticipatie. Ten eerste bereikt Untold met haar producties heel veel bezoekers met een niet westerse achtergrond. Daarnaast bereikt Untold met haar aanbod een grote groep jongeren en volwassenen van Afro-Nederlandse afkomst. Untold weet juist deze groepen te bereiken die normaliter het theater nooit bezoeken. Daarnaast richt Untold zich ook op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren middels op maat aangeboden empowermentactiviteiten op het gebied van identiteit en cultuur.

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.