text

Pers


Jolanda Spoel treedt aan als nieuwe algemeen directeur bij het Bijlmer Parktheater
 

Jolanda Spoel treedt per 1 december 2020 aan als nieuwe algemeen directeur bij het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Zij volgt Ernestine Comvalius op, die aan het einde van het jaar afscheid zal nemen.Jolanda Spoel

Momenteel is Jolanda Spoel hoofd podium, programmeur en regisseur bij Maas theater en dans / Maaspodium in Rotterdam.

Spoel is een echte theater-duizendpoot.  Als theatermaker en actrice was zij verbonden aan diverse gezelschappen. Als artistiek leider van Theatergroep Siberia en Rotterdams LEF! heeft zij een lange staat van dienst op het gebied van talentontwikkeling voor jonge podiumkunstenaars. 
Daarnaast staat zij bekend om haar vele werk in verschillende commissies en besturen in de culturele sector waaronder sinds 2014 het bestuur van de Amsterdamse Kunstraad.


“Het Bijlmer Parktheater is in mijn ogen een plek waar met veel kennis en liefde voor het stadsdeel en haar bewoners gewerkt wordt aan het creëren van een toegankelijk en laagdrempelig theater, een creatieve broedplaats voor jong talent, met een verrassend en kwalitatief goed aanbod voor een breed publiek. Ik raak enorm enthousiast van het idee daar een rol in te mogen spelen. “ aldus Jolanda Spoel.

Huidig algemeen directeur Ernestine Comvalius draagt het stokje over per 1 december 2020. Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen na meer dan tien jaar bij het Bijlmer Parktheater en daarvoor nog eens tien jaar bij het Krater Theater: “Mijn opvolger komt terecht in een in alle opzichten goede organisatie.”

 


Over het Bijlmer Parktheater
Het Bijlmer Parktheater is het theater van het nieuwe Nederland. Het podium waar nieuwe verhalen tot ontwikkeling komen, waar nieuwe makers zich artistiek ontplooien en waar ons publiek zich thuis voelt. Wij zijn een levendig, intiem en gastvrij theater met een unieke programmering met plaats voor verschillende identiteiten, tradities, culturen en cultuuruitingen waar mensen in al hun culturele verscheidenheid betekenis vinden. Wij dagen bezoekers, deelnemers, kunstenaars en makers uit om de toekomst samen te verbeelden.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Download de portretfoto van Jolanda Spoel - Credit: Fred Ernst

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Kimberley Piqué, coördinator Marketing & PR | 020 311 39 58 | pr@bijlmerparktheater.nl


Over ons
We zijn een theater zoals je nergens anders vindt. We zijn deskundig in intercultureel programmeren, cultuureducatie, community art en talentontwikkeling. Bij alles wat we doen, zijn we verbonden met de gemeenschap van Amsterdam Zuidoost. We dragen onze kennis over op intercultureel en artistiek vlak via nationale en internationale fora. Verrijken, verbinden, confronteren en ondernemen. Dat zijn onze kernwaarden.

Download logo's
Klik op de link hieronder om ons logopakket te downloaden. Ons standaard logo is geel. Mocht het gele logo niet compatibel zijn met de opmaak van je product, dan kun je er ook voor kiezen om ons zwarte, witte of rode logo te gebruiken. Het logo is verkrijgbaar in 3 varianten (met én zonder tagline).

Download logo link

Spelling

Ter info: de correcte spelling van onze naam is 'Bijlmer Parktheater'.

Overig beeldmateriaal
Ben je op zoek naar beeldmateriaal van het Bijlmer Parktheater? Dan kun je dat aanvragen via pr@bijlmerparktheater.nl