text

Bijlmer Boekt! - geannuleerd

SLAA i.s.m. Bijlmer Parktheater

Bijlmer Boekt! - geannuleerd


Naar aanleiding van de persconferentie op maandag 14 december gaan de voorstellingen tot en met 19 januari niet door. Bezoekers met kaarten ontvangen zo spoedig mogelijk bericht van ons.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijlmer Boekt! is hét literaire variétéprogramma van Zuidoost. Auteur en initiatiefnemer Christine Otten nodigt vijf uiteenlopende gasten uit die één ding met elkaar gemeen hebben: de liefde voor literatuur. De gasten van deze editie: Ayşegül Karaca, Raoul de Jong, Michelle David (zangeres) en dan rapperscollectief Kitchen's light.  

Het resultaat is een grensoverschrijdende krachtenbundeling vol uitdagende cross-overs waarbij literaire voordrachten afgewisseld worden met spoken word, muziek, stand-up comedy, dans en theater.

Livestream

De voorstelling is uitverkocht. Wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen kan er alsnog bij zijn via onderstaande livestream: 

                                                                                                          

Raoul

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schrijft voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad. Daarnaast publiceerde hij vijf boeken. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen ‘De grootsheid van het al’, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den Uyl Prijs. In november 2020 verscheen ‘Jaguarman’, een ode aan Surinaamse helden en het land van zijn vader.

‘Een schitterend verhaal. Met ferme stappen en een grote dosis moed treedt Raoul de Jong in de voetsporen van Anton de Kom en Albert Helman. Na lezing van ‘Jaguarman’ weet je hoe het Suriname is vergaan, van de vroegste tijden tot nu.’ – Noraly Beyer

Michelle David

Michelle David

Michelle David (1966) is een Amerikaanse zangeres en presentatrice, en lid van de formatie Big, Black & Beautiful. In 2015 lanceerde ze haar project Michelle David & The Gospel Sessions. David heeft inmiddels vijf albums, twee Edison-nominaties en een Radio 6-Award voor beste album op haar naam. Ook trad ze op op onder meer North Sea Jazz Festival, Pinkpop en Eurosonic Noorderslag. Naast haar werk als zangeres is David momenteel bezig met haar succesvolle podcast Inspirational Grooves.

Kitchens light

Kitchen's Light

Het doel van het project Kitchen's Light is om gezamenlijk met jonge dove cultuurmakers, gebarentaalkunstenaars en maatschappelijke partners toegang tot en zichtbaarheid van cultuuruitingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) te bevorderen. Sam Onclin (1992), Brendan Lodder (1987), Boaz Blume (1992) zijn leden van de groep Kitchen’s Light. Dit is een gezelschap van performers die eigen stukken voor het voetlicht brengen in de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Overige performers van Kitchen’s Light zijn: Tobias de Ronde, Marie van Driessche en Bart Koolen.

                                                                                                                                   

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant