Nomade in niemandsland

Rightaboutnow Inc
  • za 19 okt
    17:30 - 18:50
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Na een herseninfarct zoekt de Caribische kunstenaar Felix de Rooy een weg in zijn nieuwe werkelijkheid. Dit intieme, bitterzoete portret belicht zijn baanbrekende betekenis als queer kunstenaar van kleur.

Als eerste in het Nederlandse Koninkrijk die met zijn kunst vrijuit vertelt wat het betekent om queer en Caribisch te zijn, kaart Felix de Rooy gevoelige onderwerpen aan. Ondanks de relevantie en de artistieke waarde van zijn werken, wordt hij niet opgenomen in de witte kunstwereld.

Deze documentaire confronteert je met de onvoorspelbaarheid van het leven, wanneer Felix een herseninfarct krijgt. Dan gebeurt er iets verrassends: door veranderend maatschappelijk bewustzijn kijken jonge makers van kleur terug en zien op wiens schouders zij staan. En er is een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ineens krijgt Felix de erkenning die hem toekomt. 

Credits, cast & crew

Regie Hester Jonkhout / Producent Nienke Korthof, Willem Baptist / Uitvoerend Producent Manon Tsang, Hester Jonkhout / Scenario Hester Jonkhout / Camera Hester Jonkhout / Montage Sander Cijsouw / Sound Design Diego van Uden / Productiebedrijf Tangerine Tree