FATU

Joël Gideon, Anuar, Marvin Hooplot en Martijn Koning
Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater
  • zo 15 sep
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

De langstlopende comedyshow van Nederland onder leiding van host Jeffrey Spalburg en DJ Phantom staat garant voor gevestigde namen én scoops op nieuw comedytalent, voor een zachte prijs, in fijne zalen. 

Line-up

Joël Gideon, Anuar, Marvin Hooplot en Martijn Koning. 

Ontdek meer

Joël Gideon

Hij was te zien in het TV programma ‘Ik Ga Stuk!’ en maakt zijn debuut bij FATU

Joël Gideon (1996), geboren en getogen Rotterdammer, is sinds 2023 als regular verbonden aan Comedy Club Haug. Als stand-up comedian is het een echte storyteller die jou vanaf het begin makkelijk mee neemt in zijn verhalen. Hij ziet het publiek als vriend en familie. Die hij weer eens wil vertellen wat hij nu weer heeft meegemaakt. Daarnaast is hij in 2022 begonnen aan de prestigieuze Amsterdamse toneelschool & Kleinkunst Academie, waar hij wordt opgeleid tot professioneel acteur en theatermaker. Joël mag dan in het dagelijks leven rustig zijn, op het podium is daar niets meer van te merken: op aanstekelijke, authentieke en hilarische wijze deelt hij de verhalen over zijn dagelijkse leven.

Anuar

Een graag geziene gast bij FATU. Zowel bij FATU010 in Rotterdam als in ons eigen thuishonk Bijlmer Parktheater

De Utrechtse stand-up comedian Anuar is met al zijn talenten een veelzijdig artiest. Toen hij in 2004 het welbekende Cameretten Festival won, gingen er veel deuren voor hem open. Binnen no time stond hij in het theater met zijn eigen shows. Met veel herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie en actualiteit stal hij de harten van zijn publiek.

Recent heeft hij de Ramadan Conference afgesloten waarmee hij door het land tourde samen met Rayen Panday en Najib Amhali. Een door hem bedacht format, de eerste in zijn soort in de Nederlandse geschiedenis, die elke zaal heeft uitverkocht.

Naast zijn talent voor stand-up comedy is Anuar ook veel bezig met schrijven. Hij schrijft teksten en grappen voor televisieprogramma’s waaronder Raymann is Laat en Comedy Factory. Daarnaast stort hij zich op het schrijven van boeken. In 2015 debuteerde hij met Op zoek naar mijn voorhuid en in 2019 kwam zijn tweede boek Het zal je broertje maar zijn uit.

Los van zijn schrijf-, en stand-up comedy talent heeft hij ook meerdere malen op het witte doek geschitterd waarvoor hij zelfs een Gouden Film heeft gewonnen.

Ook in het buitenland viel Anuar op. Het Amerikaanse dagblad The New York Times heeft hem geïnterviewd over zijn kijk op de Nederlandse multiculturele samenleving en plaatste hem hierna zelfs op de voorpagina!

In november 2019 staat hij in de theaters met zijn nieuwe comedy show Eerlijk. In deze show zal Anuar de samenleving op een hilarische manier een spiegel voorhouden en verbinding leggen tussen de mensen, want zoals Anuar zelf altijd zegt: “Met humor omarm ik de wereld.”​

Marvin Hooplot

Nieuw fris talent die op latere leeftijd het stand-up licht heeft gezien. Hij is afkomstig uit mijn eigen workshopgroep

Comedy is voor Marvin een manier om de dagelijkse sleur te doorbreken. Op kantoor heeft hij een speciale ergonomische stoel, met een extra hoge rugleuning waar zijn naam op staat. Voor iemand die werkt als IT specialist bij een pensioenfonds is hij best sociaal vaardig. Marvin maakt zich niet vaak druk, maar als hij zich ergens over opwindt is het waarschijnlijk iets triviaals. Ongemakkelijk? Misschien. Lachen? Zeker!

Martijn Koning

De Koning van de lach terug op ons vertrouwde oude honk! Voor de 4e keer weer bij FATU!

Martijn Koning dendert het liefst door, door de actualiteit en door het leven van alledag. 
Om het van zich af te schudden, en er de spot mee te drijven. 
Daarbij blaast hij het liefst de kleinste dingen enorm op, en de grote zaken noemt hij bij voorkeur achteloos in een bijzin. 

Liever dan de mens, bestudeert Martijn Koning de dieren. 

Van de bultrugwalvis tot de haarfolikelmijt, geen groter plezier dan Martijn ermee aan de haal te zien gaan. 

Waar ben je in betere handen dan bij iemand die het ook niet weet, maar die je wel keihard laat lachen….?  

Credits, cast & crew

host Jeffrey Spalburg / dj Phantom / co-producent Bijlmer Parktheater

Bekijk onze thema's