House of LGBT Comedy Night

Basilon Comedy Events
Basilon Comedy Events presenteert
  • do 20 jun
    18:30 - 22:00
    BPT Pop-Up Podium In De Poort

Welkom bij House of LHBTQIA+ Comedy Night, dé open mic comedy avond waar LHBTQIA+ comedians de spotlights krijgen.

De LHBTQIA+ gemeenschap deelt hun kijk op het leven, met humoristische reflecties en persoonlijke ervaringen. Stap binnen, luister, lach en laat je meeslepen in de diverse, soms uitdagende wereld van de LHBTQIA+. Misschien ontdek je wel een letter die bij jou past, of kom je erachter dat je fluid, panseksueel, kinky, versa, of nog iets anders bent. Dit is een comedyshow waar LHBTQ+ stemmen eindelijk zelf aan het woord zijn, een ervaring die je niet wilt missen.

Elke avond wordt gehost door één persoon en vijf comedians betreden het podium, elk met 20 minuten om hun comedy set te presenteren. Ze hebben de vrijheid om met zowel oud als nieuw materiaal te werken, waardoor elke avond uniek is.

Een open-minded evenement dat regelmatig terugkeert, waarbij we zeggen: Free Ur Mind, and the rest will follow.

 

Collin Edson

Collin Edson is standup comedian, presentator en cabaretier. In 2013 debuteerde hij met zijn avondvullende theatershow Kompas. In 2022 won hij tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de Ramses Shaffy award met zijn voorstelling Tata Stima en momenteel werkt hij aan zijn nieuwe comedy show Fiesta. Collin presenteert ook jaarlijks verschillende evenementen op culturele podia zoals bij Roze Kwakoe. Hij organiseert daarnaast zijn eigen comedy showcase Basilon en Bon Bini en binnenkort Collin&Friends. Collin is al tientallen jaren een trotse bewoner van Zuidoost en zet zich in voor de acceptatie en zichtbaarheid voor de LGBTQIA+ groep in het stadsdeel.

Davey Jay Geernaert

Davey Jay Geernaert is een 27 jarige stand up comedian en is sinds kort huisgenoot bij het Comedyhuis in Utrecht. Met een hoge energie en scherpe grappen vertelt Davey over zijn leven als queer persoon.
Zijn donkere humor en abrupte schakels worden aangenaam verteerbaar door zijn gezonde dosis charisma.
Hij verleidt zijn publiek om samen af te komen van het hokjes denken, uitzonderingen als de norm te zien en verbinding te vinden in wat ons uniek maakt.

Anne Ruitenberg 

Anne Ruitenberg, 25 jaar, is pansexueel en komt uit de bijbelbelt. Die combinatie is niet altijd makkelijk geweest. Vroeger wilde ze musical actrice worden en is daarom op haar 17e verhuisd naar Amsterdam om de Frank Sanders Akademie te volgen. Uiteindelijk toch besloten om haar eigen verhaal te vertellen, door middel van cabaret. Ze neemt je mee in haar gedachten over deze wereld.

Frank Westerink

In de verrassende en scherpe comedy van Frank vertelt hij over zijn ervaringen in de (bijna) afgelopen 40 jaar, zijn verleden op de bijbelbelt en heden als LGBT+ member in Amsterdam Nieuw-West. Hoewel hij daar in een bejaardentehuis woont, zit hij nog lang niet achter de geraniums. Zijn comedy is soms lekker op het randje, daar voel hij zich comfortabel.

Ellen Oort

Ellen Oort ziet humor als hét middel om het leven wat te relativeren. Ze 'verhumoriseerd' het leven zeg maar. In 2021 deed ze mee aan de Comedy Talent Awards. Daar strandde ze helaas in de halve finale. Maar ze blijft vooral doorgaan!

Zanyar Aziz

Zanyar Aziz is dichter, schrijver, fotograaf, komiek en een panseksueel gepiercete druiloor. Hij was finalist voor de El Hizjra Literatuur prijs, deelnemer van het Slow Writing Lab van het Nederlandse Letterenfonds en werd ooit nog door een jonge Peter R. de Vries ondervraagd naar zijn graffiti praktijken. In zijn comedy verkent hij de kruispunten van hahahaha en whehehehe omdat deze emoties de grenzen van ons emotioneel belevingsspectrum aanduiden. Wanneer jij niet hahahaha bij hem dan hij whehehe.

Let op: dit programma vindt plaats in het pop-up podium in de Amsterdamse Poort. Adres: Bijlmerplein 876. 

Programma

De line-up voor deze avond: 

Collin Edson

Davey Geernaert

Anne Ruitenberg

Frank Westerink

Ellen Oort

Zanyar Aziz

Over Basilon Comedy Events

Basilon Comedy Events organiseert al 6 jaar comedy events in Amsterdam, Almere en Curaçao, waar gevorderde, opkomende en amateur comedians de kans krijgen om hun talenten te laten zien.

Credits, cast & crew

artiesten Collin Edson / Ellen Oort / Anne Ruitenberg / Daan Fares Davey Jay Geernaert / met dank aan Wendelisa Duncan Macdonald Frank Westerink